Suyun Faydaları
Su alımı yararlı fizyolojik etkilere sahiptir.
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi, aşağıdakileri tanıyan bilimsel bir görüş yayınladı :
- Su normal fiziksel ve bilişsel işlevlerin korunmasına katkıda bulunur.
- Su normal termoregülasyonun korunmasına katkıda bulunur.
Bu, suyun fiziksel performansımızı ve aynı zamanda zihinsel performansımızı etkileyebileceği anlamına gelir. Örneğin yeterli su tüketmezsek, yorgunluk yaşayabilir veya daha az uyanık olabiliriz. Su ayrıca vücut sıcaklığının düzenlenmesine de katkıda bulunur.
Dehidrasyonu önlemek veya bedensel ve bilişsel işlevlerini azaltmak için günde en az 2.0 L su tüketilmelidir. Bu hedef içme suyu, her türlü içecek ve farklı yiyecekler yiyerek elde edilebilir. Bu özel tavsiyeler sadece orta (oda) sıcaklık ve normal fiziksel aktivite seviyeleri koşulları için geçerlidir. Tavsiye edilen su miktarı dengeli beslenmenin bir parçası olarak kolayca tüketilebilir.
Doğal Mineralli ve Kaynak Sularının mineral bileşenleri
İnsan vücudunda hayati bedensel fonksiyonları ve metabolik süreçleri düzenlemeye yardımcı olarak çeşitli mineraller gereklidir. Doğal mineralli su ve Doğal kaynak sularını tüketmek, vücudu temel mineraller ile beslemek için uygun bir yoldur.