17 Ekim 2022 tarihinde, Ankara’da Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen “16 Ekim Dünya Gıda Günü Konferansı”na katılım sağlanmıştır. Her yıl farklı bir tema ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü’nün 2022 yılındaki teması “Kimseyi Geride Bırakma” olarak belirlendi. Bir gün süren konferansta kamu, sivil toplum kuruluşları ve sanayi aynı çatı altında bir araya gelerek, açılış ve kapanış oturumları haricinde 3 oturum gerçekleştirildi.