Ana Sayfa > Sektör Hakkında > Su Sektörünün Gelecekteki Potansiyeli

SU SEKTÖRÜNÜN GELECEKTEKI POTANSIYELI

Türkiye'de su sektörünün potansiyeline baktigimizda söyle çok kaba bir hesap yapabiliriz. 75 milyonluk nüfusumuzun her gün en az içmek için 1 litre su ihtiyaci oldugunu varsaysak bu yilda 27 milyar litre su satisi demektir. Tabii, bu rakam pratikte hiç de gerçekçi degil, sadece potansiyeli anlatabilmek için bu hesaplama yapilmistir. Ancak, yine de gelismis batili ülkelerde kisi basina tüketimlerin 150-160 litrelere kadar vardigini biliyoruz, eger bu gelismis batili ülkelerin rakamlari baz alinirsa Türkiye'nin kisi basina su tüketiminin de varolan 83 litreye oranla iki misli bir potansiyele sahip oldugunu varsayabiliriz.

Gerçekte, bu oldukça uzun vadede gerçeklesebilecek bir hedef olarak düsünülmelidir. Eger nüfus artis hizimiz her sene %2.5 olarak devam eder ve su sektörü de her sene örnegin ortalama %5 büyürse ancak kaba hesapla 40 sene sonra gelismis batili ülkelerin bugünkü kisi basi su satisina ulasabiliriz.