Ana Sayfa > Sektör Hakkında > SUDER'in AB'ye Uyum Çerçevesinde Hazırlanan Yeni Su Yönetmelikleri Hakkındaki Görüşleri

SUDER'IN AB'YE UYUM ÇERÇEVESINDE HAZIRLANAN
YENI SU YÖNETMELIKLERI HAKKINDAKI GÖRÜSLERI

Suder olarak, Saglik Bakanligi yetkilileri ile ilgili yönetmeliklere dair görüslerimizi iletmek maksadiyla muhtelif görüsme ve toplantilar yaptik. Bu görüsmelerde, Saglik Bakanligi'nin Türkiye'nin AB'ye uyum politikalari çerçevesinde hareket ederek ilgili yönetmelikleri en kisa sürede ve AB direktiflerine tam uygun sekilde çikartmak konusunda çok kesin bir tavir içinde oldugunu gördük. Hatta, öyle ki, taslak yönetmeliklerin AB direktiflerine uygun olup olmadigi AB uzmanlarinin yer aldigi yetkili bir komisyon tarafindan çok siki bir sekilde denetime tabi tutuluyor.

Sonuçta, biz Suder olarak bu kesin tavri gördükten sonra bakanliga sunulacak önerilerimizde AB direktiflerine aykiriliklar tasiyan önerilerde bulunmamaya ve sadece AB direktiflerinde tanimlanmamis olan ülkemize özel hususlarda görüs bildirmek konusunda yönetim kurulu karari aldik. Bu kararimizla, Türkiye'nin AB uyum sürecinde sirket çikarlarimizin üzerine çikarak sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket ettigimizi söyleyebiliriz.