Ana Sayfa > Sektör Hakkında > Çevre Kirliliğine Karşı Önlemler

ÇEVRE KIRLILIGINE KARSI ÖNLEMLER

Gerçekten de bütün su ve mesrubat siseleri dahil her türlü ambalaj malzemesinin çevre içinde en azindan görüntü kirlenmesine yol açtigi bir gerçek. Ancak bu durumun ortadan kaldirilmasi amaciyla Çevko Vakfi önderliginde çalismalar gerçeklestirilmektedir.

Çevko Vakfi, Türkiye'de ambalaj atiklarinin ekonomik ve düzenli geri kazanimi için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katilimlari ile sürdürülebilir bir geri kazanim sisteminin kurulmasi amaciyla 1 Kasim 1991'de önde gelen 14 sanayi kurulusunun girisimleri ile kurulmustur. Su firmalari, pet sise yapmak için satin aldiklari her bir adet pet-preform için yaptiklari geri-toplama bedeli ödemesi ile bu çalismalara katki saglamaktadir.

ÇEVKO'nun çevre kirliligine karsi yürüttügü çalismalar su basliklar altinda siralanabilir: Geri kazanim konusunda bilgi ve teknolojik gelismeleri elde etmek ve yerel yönetimler ve diger ilgili kurumlar ile paylasmak; geri kazanim konusunda sanayi ile isbirligi yapmak; tüketiciye yönelik egitim çalismalari yapmak.