06.08.2012

Ana Sayfa > Basın Açıklaması

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Gerekli Adımları Atıyor

Son günlerde kamuoyunun gündeminde olan damacana su ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen denetim sonuçlarını değerlendiren SUDER Başkanı İsmail Özdemir, halkın sağlıklı su ihtiyacını karşılamanın birinci öncelikleri olduğunu belirtti. Özdemir, ülke genelinde yapılan denetim sonuçlarının ağırlıklı olarak üretim yerlerinden değil münferit satış noktalarındaki saklama koşullarına ve dağıtım faaliyetlerinde ki bazı aksaklıklara işaret ettiğini bu hususta ekstra yeni önlemler alma gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtti.

SUDER Başkanı İsmail Özdemir, bundan sonraki süreçte sektör olarak satış noktalarındaki şartları her yönüyle iyileştirmeye yönelik etkin çalışmalar yürüteceklerini vurguladı. İnsan sağlığının her şeyin başında geldiğini, bu nedenle sorumluluklarının farkında olduklarını vurgulayan Özdemir, sektör olarak benzer sorunların tekrar ortaya çıkmaması için Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içerisinde önemli çalışmaları hayata geçireceklerini belirtti.

Bunun yanı sıra konuyla ilgili hem satıcı bayiliklere hem de tüketicilere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunacaklarını kaydeden Özdemir, eğitim uygulamaları sırasında satış kanallarında hizmet veren kişilere; sırasıyla depolama, saklama koşulları ve tüketiciye servis aşamalarında nelere dikkat edileceği konusunda kapsamlı bir çalışma yapacak. 36 kurumsal üyeye sahip olan SUDER, bu amaca yönelik çeşitli doküman ve görsel malzemeleri de satış kanallarına ulaştıracak.

Halkımızın ihtiyaç duyduğu sağlıklı su temininde ambalajlı suların büyük önem taşıdığını belirten SUDER Başkanı, tüketicilerden sektöre güvenmelerini istedi.

SUDER Başkanı, tüketicilere damacana sularını mutlaka yetkili bayilerden almaları konusunda uyardı ve “Tüketicilerimiz, satın aldıkları damacananın 4 ayrı yerindeki (kapağında, emniyet bandında, etiketinde ve damacananın gövdesinde) marka isimlerinin aynı olmasına, suyun etiketinde Sağlık Bakanlığı ruhsat bilgilerinin ve damacananın kapağında üretim/son kullanma tarihi ve parti seri numarasının bulunup bulunmadığına dikkat etmelidir” dedi.